Srednja škola
Studiji
Ucenje uz rad
Tecajevi stranih jezika
Aktualna zbivanja
Aktualna zbivanja
BHV klub
Kontaktirajte nas
Popunite predaplikaciju ...
Linkovi
Newsletter
 

TRAŽITE SIGURAN I STALAN POSAO U KANADI ???
01.06.2012 by energija, pregledano: 29412 
Tražite siguran i stalan posao u Kanadi?

               Kanda je zemlja najvišeg standarda i ima najveći postotak visokoobrazovanog stanovništva na svijetu. Ako želite postati dio te zajednice a volite djecu, Caregiver program je idealan za vas jer nakon dvije godine rada u provjerenoj porodici po vašem izboru dobivate pravo na useljenje. Program nema dobno ograničenje.


Caregiver je osoba koja živi u kanadskoj porodici i brine se za djecu ili starije.  Kanada je sigurna i stabilna zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava a Kanađani su poznati kao ljubazni i tolerantni domaćini . Prošećite bilo kojim kanadskim gradom i shvatit ćete što znači multikulturno društvo, jer Kanada je zemlja u kojoj sretno živi preko 200 različitih nacionalnosti i etničkih grupa.

Zaposlenje u kanadskoj porodici je legalno, porodica vas prijavljuje i plaća porez na vašu platu što vam omogućuje da nakon 24 mjeseca rada aplicirate za stalni boravak u Kanadi. Naravno, u ovom periodu možete koristiti godišnji odmor prema dogovoru sa poslodavcem i doći u BIH. Ako odlučite aplicirati za stalni boravak, nakon njegovog pozitivnog rješenja možete raditi bilo koji drugi posao u Kanadi, a vaša najuža porodica također dobiva pravo useljenja. 


Što dobivate na programu?

- ugovor o zaposlenju na puno radno vrijeme
- plaću od 10,25 $ po satu (zavisno o provinciji)
- osigurna smještaj
- plaćenu avionsku kartu
- zdravstveno osiguranje

              


Uslovi za sudjelovanje na programu?

minimum 18 godina
- završena srednja škola
- poznavanje engleskog ili francuskog
- jednogodišnje plaćeno radno iskusvo u radu sa djecom u posljednje tri godine (minimalno šest mjeseci rada kod jednog poslodavca/porodice) ili završena adekvatna viša/visoka škola (učiteljski fakultet, predškolsko vaspitanje ili medicinski fakultet). Ponekad nije dovoljan samo fakultet potrebno je i radno iskustvo!
*Ukoliko imate završen šestomjesečni kurs za bejbisiterke stičete uslov za apliciranje za program.

Cijena programa

- 1. rata kod prijave: 187,20 KM
- 2. rata nakon pronalaska posla i potpisivanja ugovora s poslodavcem: 500 Eura
- 3. rata nakon dobivanja vize i prije samog polaska: 500 Eura
U cijenu je uključena povratna avio karta, zdravstveno osiguranje kao i hrana u porodici.Porodića plaća za vas porez. Smještaj se kod nekih porodica plaća (odbija od plaće).

INFORMACIJE O PROGRAMU I MJESTU ODRŽAVANJA PREZENTACIJA MOŽETE DOBITI NA SLEDEĆIM BROJEVIMA TELEFONA 051/212-081 066/704-000
mail adresa banjaluka@bhv.hr 

Vaš BHV!